Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΘΕΜΑ: Διακριθέντες αθλητές δημόσιοι υπάλληλοι



Οι διακριθέντες αθλητές δημόσιοι υπάλληλοι, διορισμένοι με τον αθλητικό νόμο 2725/1999, εξαιρούνταν, ρητά, στο Ν. 4093/2012 (υποπαρ. Ζ4 αρ. 1) από την κατάργηση των θέσεων ΔΕ ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, λόγω εισαγωγής τους με ειδικές διατάξεις. 

Ο διορισμός τους στο δημόσιο γινόταν τιμής ένεκεν, με Προεδρικό Διάταγμα (και με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια ως αξιοκρατική ανταπόδοση των διακρίσεων και επιδόσεων τους.

 Οι διακριθέντες αθλητές έκαναν χρήση (νόμιμου) δικαιώματος που τους παρείχε ο αθλητικός νόμος και δεν προσελήφθησαν στο δημόσιο «από κάποια πίσω πόρτα», την οποία στην ουσία προσπαθεί να «κλείσει» η πρόσφατη (09.08.2013) υπουργική σας απόφαση περί διαθεσιμότητας- κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.  

Στο πλαίσιο αυτό, σωστά, πριμοδοτούνται (με μόρια) και προστατεύονται «από απόλυση» οι διορισθέντες δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ που παρέχει τα εχέγγυα της αξιοκρατίας και διαφάνειας. Αντίθετα δεν παρέχεται καμμία προστασία στους προσληφθέντες στο δημόσιο (αξιοκρατικά με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια) διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι λόγω της παράλειψης ειδικής πρόβλεψης οδηγούνται ουσιαστικά στην απόλυση. 
Με αυτόν τον τρόπο, αφενός ακυρώνεται με υπουργική απόφαση ένας (τυπικός) νόμος που βρίσκεται σε ισχύ, αφετέρου «τιμωρούνται» Έλληνες πολίτες επειδή εφάρμοσαν - κάνοντας χρήση της- μια καθόλα σύμφωνη με το Σύνταγμα νομοθετική ρύθμιση. Πρόκειται για μια καταφανή παράλειψη και συγχρόνως μια κατάφορη αδικία, η άρση της οποίας αποτελεί επιτακτική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης δημόσιας διοίκησης όπως είναι η ελληνική.    

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προτίθεσθε να προβείτε στην εκπλήρωση της ανωτέρω προσδιοριζόμενης υποχρέωσής σας άρσης της παράλειψης και αδικίας που υπέστησαν οι προσληφθέντες στο δημόσιο (αξιοκρατικά με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια) διακριθέντες αθλητές μας;    





Αθήνα, 17.09.2013  
                                                                                                           Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ   
                                                                                                           ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad