Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η επιτραπέζια αντισφαίριση αποχαιρέτησε το 2012 με το 16ο Κύπελλο «Βασίλη Τερζάκη»

Η επιτραπέζια αντισφαίριση στις μικρές ηλικίες είναι πρώτα απʼ όλα διασκέδαση.
Για το δημοφιλές άθλημα λοιπόν, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος νʼ αποχαιρετήσει το 2012 από τα παιδικά χαμόγελα και το άφθονο παιχνίδι στο καθιερωμένο «Κύπελλο Βασίλη Τερζάκη», που διεξήχθη χτες και σήμερα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Το ετήσιο αξιολογημένο όπεν διοργανώθηκε για 16η συνεχόμενη χρονιά από τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Τερζάκη, του πρώτου εφόρου της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου.
Πήραν μέρος 187 αγόρια και κορίτσια και στο κλείσιμο του έτους είχαν την ευκαιρία για ένα ακόμα καλό αγωνιστικό τεστ. Μπορεί τελικά να καταγράφηκαν πολλές απουσίες συγκριτικά με τις δηλώσεις συμμετοχής (επηρέασαν σαφώς και οι κακές καιρικές συνθήκες της Κυριακής), όμως ο αριθμός ήταν και πάλι μεγάλος και σωματεία από διάφορα σημεία της χώρας ανταποκρίθηκαν και στο φετινό κάλεσμα!
Οι περισσότερες συμμετοχές καταγράφηκαν στους παμπαίδες και ήταν 73. Η συγκεκριμένη κατηγορία, όπως και αυτή των παίδων, όπου επίσης εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός αθλητών (47), έγινε το Σάββατο. Την Κυριακή αγωνίστηκαν οι νέοι (11 συμμετοχές), οι νεάνιδες (7), οι κορασίδες (16) και οι παγκορασίδες (33).
Παρόντες και αυτή τη φορά βεβαίως οι συγγενείς του παλιού παράγοντα του αθλήματος (η σύζυγός του, οι κόρες του, όπως και εγγόνια του), ενώ στο φαληρικό στάδιο βρέθηκε και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και με την ευκαιρία έκανε την απονομή στις κορασίδες.

Στην κατηγορία των νέων αναδείχτηκε νικητής ο Πάρις Ζώνιος. Στον τελικό κατέβαλλε τον Γιάννη Πετρόπουλο με 3-1 σετ.
Στις νεάνιδες πήρε το χρυσό μετάλλιο η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας Κατερίνα Τόλιου. Στον τελικό επιβλήθηκε της Γεωργίας Χατζηλυγερούδη με 3-1 σετ.
Στους παίδες πρώτευσε ο πρωταθλητής Ελλάδας παμπαίδων του 2011 Στράτος Δαμιανής. Στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Πέτρου Σιαπκαρά με 3-1 σετ.
Στις κορασίδες κατέκτησε την 1η θέση η Κριστίν Σεβνταγιάν. Στον τελικό νίκησε την Αλεξάνδρα Τουντακώβα με 3-0 σετ.
Στους παμπαίδες έφτασε στην πρωτιά, σʼ ένα ακόμα ανοιχτό πρωτάθλημα, ο Ιωάννης Μπόσκοβιτς. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Κωνσταντίνου Στάμου με 3-0 σετ.
Στις παγκορασίδες τέλος, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Ρόδω Πιπεράκη. Στον συναρπαστικό τελικό επικράτησε της Χριστίνας Αθανασοπούλου με 3-2 σετ.
Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:
ΝΕΟΙ
1. Πάρις Ζώνιος (Α.Σ. Πρόοδος)
2. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
3. Νίκος Ζέρβας (Α.Σ. Πρόοδος), Άνθιμος Τσεντεκίδης (Άρης Νικαίας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ
1. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)
3. Χριστίνα Ασημακοπούλου (ΔΑΟ Ταύρου), Βασιλική Τζάμου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΙΔΕΣ
1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
2. Πέτρος Σιαπκαράς (ΕΑ Βόχας)
3. Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Πεύκης)
2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Ρουφ 80)
3. Αγγελίνα Δεβελέκου, Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Διόνυσου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)
2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Ιάσονας Κορδούτης (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1. Ρόδω Πιπεράκη (ΟΑ Χανίων 2000)
2. Χριστίνα Αθανασοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
3. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (ΑΟ Διόνυσου), Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός)


http://www.onsports.gr/Spor/Alla-Spor/item/282805-H-epitrapezia-antisfairish-apochairethse-to-2012-me-to-16o-Kypello-Basilh-Terzakh 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad