Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Χαιρετισμός ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στην τελετή εγκαινίων κτιρίου ΑΣΑΕΔ

«Με μεγάλη χαρά, αποδέχτηκα την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια ενός έργου, που αποτελεί την αφετηρία μιας νέας αρχής για την ανάπτυξη και προώθηση του Στρατιωτικού αθλητισμού της Χώρας μας.
Σήμερα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, πέραν του σκοπού και της αποστολής τους στην οποία είναι προσηλωμένες, οφείλουν να συμβάλουν στην ανάδειξη τόσο του στρατιωτικού, όσο και του Εθνικού αθλητισμού της χώρας μας, προβάλλοντας της διαχρονικές αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ήθους και του υγιούς ανταγωνισμού.
Αξίες σαν αυτές που προάγει ο αθλητισμός αποτελούν εφόδια και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν τη δύναμη και το σθένος τους για να πετύχουν την αποστολή τους.

Άλλωστε η άθληση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και η καλή φυσική κατάσταση του προσωπικού του, λειτουργεί ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας αύξησης ισχύος και μαχητικότητας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης του προσωπικού του, μέσω του αρμόδιου φορέα αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).
Οι εγκαταστάσεις αυτές που παραδίδονται σήμερα σε χρήση, μέσα στην καρδιά του Ελληνικού Αθλητισμού στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και θα βοηθήσουν έτσι ώστε το ΑΣΑΕΔ να συνεχίζει να παράγει το σημαντικό του έργο.

Με συγκίνηση, αλλά και με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, εγκαινιάζω τις νέες εγκαταστάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και εύχομαι αυτό το κτίριο, να είναι η απαρχή επιτυχιών που θα μας κάνουν υπερήφανους, με τη Σημαία μας να κυματίζει στους αιθέρες του Παγκόσμιου αθλητισμού.
Θα ήθελα, τέλος, να εκφράσω συγχαρητήρια στους αθλητές που διακρίθηκαν και σε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων».

http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/6902-xairetismos-anyetha-gennimata-stin-teleti-egainion-ktiriou-asaed.html 

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad