Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η Ημερίδα Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» στο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013.


Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), το 251 ΓΝΑ, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και αποτελείτο από τέσσερις ενότητες: «Αθλητισμός για όλους», «Αθλητισμός σε ειδικές ομάδες ασκουμένων», «Κακώσεις στην Άθληση», «Το Κράτος, ο Πολίτης και ο Αθλητισμός», «Πρωταθλητισμός στην Ελλάδα».
Η έναρξη των εισηγήσεων και ο συντονισμός της Ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Σμήναρχο (ΔΙ) Οδυσσέα Παξινό με θέμα εισήγησης «Άσκηση και Υγεία στο Γενικό Πληθυσμό».
Μεταξύ των είκοσι αξιόλογων εισηγήσεων με τη συμμετοχή είκοσι επτά συνολικά συνέδρων, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας τον λόγο πήρε και η κα Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και του Ευ Αγωνίζεσθαι, Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» που έφερε πρόσφατα στη χώρα το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως «Γυναίκα της Ευρώπης για τον Αθλητισμό» και ανέπτυξε το θέμα «Το Κράτος, ο Πολίτης και ο Αθλητισμός».
Ομιλητές της ημερίδας ήταν επιστήμονες από το χώρο του Αθλητισμού και της Ιατρικής, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, το ΕΚΑΒ και Ολυμπιονίκες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η κα Κατερίνα Παναγοπούλου τιμήθηκε από το Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για την σημαντική και συνεχή προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και στην Ελληνική Κοινωνία.
Επίσης, βραβεύθηκαν ο καθηγητής Αθλητικής Φυσικοθεραπείας, Πρόεδρος ΤΕΕΦΑ Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπύρος Αθανασόπουλος για την προσφορά του στον Αθλητισμό και την Επιστήμη και ο Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Αθανάσιος Μπάτζιος για την υπηρεσία του στον αθλητισμό, ως διοικητής του Αθλητικού Κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΚΕΔ).
Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την εισήγησητης Ανθυπολοχαγού Σαβίνας Αναστασίου, 8ης Ολυμπιονίκη της Συγχρονισμένης Κολύμβησης «Πρωταθλητισμός: Μύθοι και Αλήθειες».
 https://www.facebook.com/olympionikes?hc_location=stream
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad