Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις αθλητών που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες


Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις αθλητών που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες

Οι αθλητές βορά στον κανιβαλισμό της τρόικα,
η συγκυβέρνηση «διαιρεί και βασιλεύει»

Αναλγησία χωρίς όρια με εργαλείο τον ωθούμενο κοινωνικό αυτοματισμό και τη διαίρεση. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες. Νέους ανθρώπους που προσλήφθηκαν με απόλυτα νόμιμο τρόπο, κάνοντας χρήση της ελληνικής νομοθεσίας και υποβάλλοντας όλα τα δικαιολογητικά που προέβλεπε ο αθλητικός ν.2725/99.
Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
  • καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται, δεν τις αναγνωρίζει και δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.
  • Δεν θα διαχειριστεί το σάπιο καθεστώς, αλλά θα επιδιώξει να χτίσει έναν αθλητισμό, που δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αντιθέτως όπως η παιδεία και η υγεία είναι απολύτως χρήσιμος στη κοινωνία και σε περίοδο κρίσης περισσότερος αναγκαίος από ποτέ
  • Θα επιδιώξει να δημιουργήσει έναν αθλητισμό όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι δημιουργοί του και όχι οι «παράγοντες» και κάθε είδους καρεκλοκένταυροι.
  • Για αυτό το λόγο θα αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό και τους Ολυμπιονίκες, όλους τους εργαζόμενους αθλητές ενισχύοντας το ρόλο τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να συμβάλλουν στο αθλητικό – κοινωνικό -  παιδαγωγικό σχέδιο για την ευρύτερη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό, αλλά ταυτόχρονα αυξάνοντας και τις απαιτήσεις της κοινωνίας από αυτούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
έχει επίγνωση της κατάστασης και των παθογενειών του συστήματος που εξέθρεψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον χώρο του αθλητισμού και των πρωταθλητών. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του πρώην δικομματισμού. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί εξαργύρωσαν τις υπηρεσίες με διάφορους τρόπους, ακόμα και με πολιτική ανάδειξη. Γνωρίζουμε όμως επίσης, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αθλητών, νέοι άνθρωποι με αγάπη για τον αθλητισμό και διάθεση για προσφορά στη κοινωνία, σήμερα υπηρετούν συνειδητά στις εργασίες τους προσφέροντας υψηλή εξειδίκευση σε πολλούς τομείς (νομικοί, οικονομολόγοι, πολεοδόμοι, εκπαιδευτικοί κα). Αυτοί δεν μπορεί να σταλούν στον καιάδα με τη λογική της ικανοποίησης της τρόικα.
Γνωρίζουμε ότι η συγκυβέρνηση θα βάλει τα παπαγαλάκια του κοινωνικού αυτοματισμού να διαλαλούν μεμονωμένες περιπτώσεις  - αρνητικά παραδείγματα, προκειμένου να σπρώξει άλλες κοινωνικές ομάδες ενάντια στους αθλητές. Αυτό κάνουν σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση.
Σήμερα απαιτείται να δημιουργήσουμε μια πλατιά ριζοσπαστική αντιμνημονιακή συσπείρωση αθλητών, γονέων, καθηγητών, προπονητών, παραγόντων, ομοσπονδιών, φορέων, συλλόγων, σε μια κοινή προσπάθεια.
Να πολεμήσουμε τον ολοκληρωτισμό στον αθλητισμό και την υποβάθμιση. Να σταματήσουμε τη μνημονιακή λογική που λέει ότι «δεν χρειάζονται ώρες γυμναστικής στο σχολείο», «δεν χρειάζονται σχολικοί αγώνες», «δεν χρειάζονται γυμναστές», «δεν χρειάζονται δημόσιοι αθλητικοί χώροι», «δεν χρειάζονται αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές».
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζονται μνημόνια, δεν χρειάζεται τρόικα, δεν χρειάζονται συμβιβασμοί με αυτούς που καταστρέφουν τον αθλητισμό και την κοινωνία. Χρειάζεται να σπάσουν τα δεσμά, χρειάζεται ανατροπή.

Το Γραφείο Τύπου
5-9-2013

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad