Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δεύτερη ερώτηση του Βουλευτή Πύρρου Δήμα πρός τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμυσης& ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με θέμα Προστασία διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών Στην (υπ' αριθμ. ΤΚΕ/Φ1/25804/21.09.2013) Απάντηση σας (υπ' αριθμ. 1719/17.09.2013).


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Προστασία διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών
Στην (υπ' αριθμ. ΤΚΕ/Φ1/25804/21.09.2013) Απάντηση σας (υπ' αριθμ. 1719/17.09.2013) 
Ερώτηση μου για τους διακριθέντες αθλητές - που είναι διορισμένοι με τον Αθλητικό Νόμο 2725/1999 και εξαιρούνται, ρητά, στο Ν. 4093/2012 από την κατάργηση των θέσεων ΔΕ ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, λόγω εισαγωγής τους με ειδικές διατάξεις- περιορίζεσθε στη λακωννική και, ας μου επιυραπεί η έκφραση, κυνική διατύπωση "η Πολιτεία σέβεται και αναγνωρίζει τα επιτεύγματα των διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν εξετάζεται εξαίρεση τους από την διαδικασία κινητικότητας"
Από ό,τι φαίνεται, ή δεν διαβάσατε καλά την Ερώτηση μου ή αποφεύγετε να μου απαντήσετε. Σε κανένα σημείο της Ερώτησης μου δεν ζητώ την εξαίρεση των διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών από τη διαδικασία κινητικότητας. Επιπρόσθετα συμφωνώ και επαυξάνω με την απόφαση σας (είτε είναι υπουργική είτε είναι νομοθετική), μέσω της κινητικότητας να προστατευθεί καλύτερα ο πολίτης και να τηρηθούν "οι αρχές της χρηστής διοίκησης, της αξιοκρατίας αλλά και της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των υπαλλήλων".
Με την (υπουργική) Απόφαση σας όμως -την οποία ζητούσα και ζητώ να επανεξετάσετε- ως προς τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές ουδόλως τηρούνται οι αρχές της χρηστής διοίκησης, της αξιοκρατίας αλλά και της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των υπαλλήλων.
Όταν Έλληνες πολίτες κάνουν χρήση (νόμιμου) δικαιώματος τους να προσλαμβάνονται στο δημόσιο αξιοκρατικά, με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια, με την Απόφαση σας περί διαθεσιμότητας- κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τιμωρούνται που στο παρελθόν εφάρμοσαν μια καθόλα σύμφωνη με το Σύνταγμα νομοθετική ρύθμιση. Λόγω της παράλειψης ειδικής πρόβλεψης προστασίας ως προς τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές, για την παροχή της οποίας υποχρεούστε από τον Αθλητικό Νόμο, αφενός ακυρώνεται ένας (τυπικός) νόμος του Ελληνικού Κράτους, αφετέρου παραβιάζεται η συνταγματική επιταγή (άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος) της νομικής ισότητας των Ελλήνων. Συντελείτε μια κατάφορη αδικία.
Όπως και με την προηγούμενη Ερώτηση μου, έτσι και τώρα, δεν σας ζητώ να προβλέψεται μια κατ' εξαίρεση διαδικασία για τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές, αλλά να τους παράσχετε την έννομη προστασία που το Σύνταγμα και ο Νόμος επιτάσσουν. Άλλως παραβιάζονται οι βασικές αρχές του κράτους δικαίου, της ασφάλειας δικαίου και της νομικής ισότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Προτίθεστε να προβείτε στην εκπλήρωση της ανωτέρου προσδιοριζόμενης υποχρέωσης σας άρσης της παράλειψης και αδικίας που υπέστησαν οι προσληφθέντες στο δημόσιο (αξιοκρατικά με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια) διακριθέντες αθλητές μας;


Αθήνα, 07.10.2013

                                                                                                       Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                                                        ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad