Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο χορός με τα παιδιά μέσο εκτόνωσης για τους γονείς



Της: Ρίας Δούμπα δασκάλας χορού στον Αθλητικό Σύλλογο Μοσχάτου ΑΠΟΛΛΩΝ 

Καλή Χρονιά με υγεία δύναμη ευτυχία και φυσικά πολύ χορό!!! 


Ο χορός με τα παιδιά μέσο εκτόνωσης για τους γονείς: Ο χορός είναι ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο ασφαλής τρόπος για να βελτιώσει το παιδί την συμπεριφορά του, αναπτύσσοντας την κοινωνικότητά του μέσα από την ομαδική άσκηση και τον αθλητισμό.

Αλλά και ο πιο εύκολος και ο πιο δημιουργικός τρόπος για να γίνει χόμπι... 


Ο γύρος της μπάλας. Βάζουμε μουσική και μια μπάλα περνάει από χέρι σε χέρι. (είμαστε σε κύκλο) Όταν σταματήσει η μουσική, όποιος βρεθεί με τη μπάλα στα χέρια κάνει ότι του πούμε. 

Περάστε ποιοτικό χρόνο με το μικρό σας κάνοντας γυμναστική. Είναι μια καλή ευκαιρία να διασκεδάσετε και συγχρόνως να κάνετε κάτι καλό για το σώμα σας. 

Άσκηση 1 Βατραχάκι Στηριχτείτε καλά στις φτέρνες και λυγίστε τα πόδια σας. Φέρτε τα χέρια μέσα από τα γόνατα και ακουμπήστε τις παλάμες στο έδαφος. Από αυτή τη θέση και κρατώντας πάντα την πλάτη σας σε ευθεία σπρώξτε προς τα πίσω και πάνω, κρατώντας σταθερά τις παλάμες στο έδαφος. Κάντε 8 επαναλήψεις λυγίζοντας και τεντώνοντας κάθε φορά χωρίς να σηκώνετε τις παλάμες. 

Άσκηση 2 Διάταση Kαθίστε δίπλα-δίπλα με το παιδί σας, με τα γόνατα λυγισμένα. Ενώστε τα αντίθετα χέρια πάνω από τα κεφάλια σας και γείρτε ο ένας προς τον άλλον κρατώντας τη σπονδυλική σας στήλη όσο μπορείτε σε ευθεία. Μακρύνετε τους πλάγιους κοιλιακούς σας προς τα πάνω σφίγγοντας τον κορμό, μείνετε για 10’’ και αλλάξτε πλευρές.

Άσκηση 3 Δέντρο Σταθείτε όρθιοι, δέστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας και σφίξτε καλά την κοιλιά. Φέρτε τη φτέρνα του ενός ποδιού πάνω στην κνήμη του άλλου κρατώντας τα και αυτά ενεργά. Μείνετε για 10-20’’. 

Δώστε στις ασκήσεις ονόματα ζώων ή στοιχείων της φύσης για να τις κάνετε πιο ελκυστικές στα μικρά παιδιά. 

Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας και αφήστε για λίγο τα προβλήματα...Κάνει καλό όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς!!!

http://omadagoneis.blogspot.com/2014/01/blog-post_12.html

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad