Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Παμπαίδες ΄Β:Συντριβή του Ικάρου Καλλιθέας απο τον δυνατό γηπεδούχο Ιωνικό Νίκαιας με 53-36 στον πρώτο του αγώνα για την τελική φάση (finale three) του τουρνουά "Ανδρέας Μιαούλης''.


Η ομάδα του Ικάρου ίσως στο ποιο κρίσιμο σημείο με το ξεκίνημα των αγώνων έδειξε τον άσχημο εαυτό της ενώ αντίθετα με την δυναμική που είχε αποκτήσει τον τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι πιστεύαμε ότι δικαιούται κάτι καλύτερο να κάνει σε αυτό το τουρνουά(Δύσκολα πλέον μπορεί να πάρει την πρώτη θέση διότι δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν αλλά από τα αποτελέσματα και των άλλων δύο ομάδων ).
Η γηπεδούχος ομάδα του Ιωνικού δείχνοντας πολλά θετικά στοιχεία  ειδικά την καλή συνοχή της αλλά και την αποφασιστικότητά της στα κρίσιμα σημεία του αγώνα πήρε αρκετά εύκολα αυτό που επιδίωκε.

Ο Ίκαρος είχε καλό ξεκίνημα όπου στην αρχή προηγήθηκε με 1-5  όμως τα πράγματα στην συνέχεια ήταν διαφορετικά.Φυσικά η άσχημη διαιτησία για αυτόν έπαιξε τον ρόλο της αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που έφερε το τελικό άσχημο αποτέλεσμα.
Εδώ θα πούμε ότι έγιναν σοβαρά λάθη από τα οποία θα πρέπει να αναζητήσουμε γιατί έγιναν ειδικά  σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα μιας και η ομάδα του Ικάρου διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας της και κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί   από πριν ότι σε αυτόν τον αγώνα θα υστερούσε τόσο πολύ μιας και η δυναμική του το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ καλή.
Εμείς πιστεύουμε μιας και είμαστε πολύ κοντά στην ομάδα σχεδόν καθημερινά ότι όλα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο ο Ιωνικός πέτυχε το (17-5) υπέρ του και είχε διαμορφώσει  με την λήξη του μία πολύ καλή διαφορά 17 πόντων την οποία τελικά την διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα .

Στο τρίτο δεκάλεπτο εκείνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι  ο Ίκαρος συνήθως  υστερούσε λόγω ότι χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα δεκατρείς παίκτες και είναι φυσικό όταν η αντίπαλος ομάδα που διαθέτει παίκτη η παίκτες με πολύ καλές ικανότητες να το εκμεταλλευτεί  και έτσι να παίρνει τις διαφορές που θέλει.Εδώ πρέπει να πούμε σε αντίστοιχο κρίσιμο αγώνα  με τον Κρόνο όπου  είχε πάρει μία διαφορά οκτώ πόντων υπέρ του στο τρίτο δεκάλεπτο ο προπονητής του Ικάρου τόλμησε και έβαλε δυναμικούς παίκτες που είχαν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν  με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στον ένα πόντο και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση  ενώ χτες αντίθετα άφησε να εξελιχθούν τα πράγματα και η διαφορά πήγε στους 17 πόντους ισόβαρος της ομάδας του  και ήταν απίθανο  να μαζευτεί. 
Δεν θέλουμε με αυτό που γράφουμε να ρίξουμε ευθύνη στον προπονητή μιας και αυτό είναι  απόφαση της ομάδος και όχι δικιά του.Εδώ όμως εκείνο που πρέπει να πούμε είναι ότι η φιλοσοφία της συμμετοχής του παιδιού σίγουρα είναι σωστή και προτιμότερη από την νίκη μιας ομάδας σε αυτές τις κατηγορίες αλλά φυσικά κατά βάθος όλοι αναζητούμε την δόξα που δίνει  η νίκη ,εξάλλου  τα τελευταία χρόνια οι ομάδες  του Ικάρου μας έχουν  συνηθίσει να πετυχαίνουν  πάρα πολλές   ειδικά στα τμήματα των υποδομών τους στις τελικές φάσεις των τουρνουά.
Για αυτό λοιπόν προτείνουμε  ίσως   ήταν  καλύτερο να μην γίνονται πέντε προπονήσεις την εβδομάδα στο τμήμα Παμπαίδων Β' αλλά μόνο τρεις διότι το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο. 

Στον επόμενο αγώνα η ομάδα του Ικάρου Καλλιθέας θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λάμπρου Κατσώνη.   

Τα δεκάλεπτα του αγώνα (13-7,19-14,36-19,53-36)

Ιωνικός Νίκαιας:Γιατρούδης,Παρασκευόπουλος,Τζερμπατζίδης,Τζιλιάνος,Ορφανός,
Λημπέρης,Αντωνόπουλος,Κανέλλης,Μουστρούφας,Παπαγιαννίδης,Χατζηχρίστος,
Παπάζογλου.

Ίκαρος Καλλιθέας:Διαμαντίδης,Χριστόπουλος,Χατζημιχάλης,Γαζής,Οικονόμου,
Κόκκινος,Φιλόσοφος,Χατζηπαυλής,Μαλλιωτάκης,Εμινίδης,Κοτιζάς,Αργυρός.
Η δυνατή ομάδα των Παμπαίδων ΄Β του Ιωνικού Νίκαιας που έπειτα απο την νίκη της με 53-36 επι του Ικάρου Καλλιθέας είναι για έμας το φαβορί να σηκώσει το κύπελλο της κατηγορίας για το τουρνουά "Ανδρέας Μιαούλης"  ΄

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad