Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πρωταθλήτριες Ελλάδος οι Νεάνιδες του Πρωτέα

Μια ακόμη ιστορική στιγμή στην ιστορία του ζει από σήμερα ο σύλλογος μας καθώς οι Νεάνιδες του Πρωτέα επικράτησαν με 62-42 και του Παναθηναϊκού στο 28ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων στην Πτολεμαίδα,και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος τον τίτλο.
Μεγάλη εμφάνιση από όλα τα κορίτσια μας που πήραν αυτό που άξιζαν και πέρυσι το "χρυσό". Το αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας αποκτά πλέον τυπικό χαρακτήρα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του συλλόγου μας καθώς από το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 21-8.
Στην δεύτερη περίοδο η επίθεση του Πρωτέα συνέχιζε να βγάζει φωτιές και παρόλο ότι οι παίκτριες του συλλόγου μας φορτώθηκαν με αρκετά φάουλ 17 έναντι 9 του Παναθηναϊκού έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 38-21, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει κυρίως από την γραμμή των βολών.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν φτωχό σε συγκομιδή πόντων καθώς η ομάδα του Πρωτέα σκόραρε 10 πόντους , όμως δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να έχει εύκολες επιθέσεις και έκλεισε προηγούμενη με 48-33.
Η τελευταία περίοδος του παιχνιδιού ήταν εξαιρετική για την ομάδα των Νεανίδων του Πρωτέα όπου έφτασε την διαφορά στο +25 (60-35) λίγο πριν το τέλος για να κλείσει την ψαλίδα ο Παναθηναϊκός στο τέλος για το 62-42.
Μεγάλη εμφάνιση για την Πηνελόπη Παυλοπούλου που άφησε το καλύτερο της παιχνίδι στην σεζόν για το πιο κρίσιμο ματς καθώς σκόραρε 27 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ την ακολούθησαν η Σιδηροπούλου με 12 πόντους και η Φασούλα με 11 πόντους.
Μπράβο στα χρυσά μας κορίτσια που φέρνουν έναν ακόμη Πανελλήνιο τίτλο στον σύλλογο μας, καθώς μετά το Κύπελλο Ελλάδος από τις Γυναίκες το 2013, το 2014 φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωτέα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Η αρχή έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια με τον σύλλογο μας να δείχνει ότι όλα ξεκινούν από τις υποδομές και πως αυτός είναι ο δρόμος για τις επιτυχίες.
Την Τετάρτη (30/4, 20:00) πριν την ημιτελική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, πριν ζήσουμε μια ακόμη ιστορική στιγμή οι Πρωταθλήτριες Ελλάδος Νεάνιδες του συλλόγου μας θα κάνουν τον γύρο του θριάμβου στο κλειστό της Βούλας.
Πρωτέας Βούλας - Παναθηναϊκός 62-42
Δεκάλεπτα: 21-8, 38-21 (ημ.), 48-33, 62-42 .                                          

Διαιτητές: Τζίμα-Λόρτος.

ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Τασιόπουλος): Σιδηροπούλου 12(2), Μιχαλοπούλου, Κίτσιου 6, Φωκιανού 3(1), Παυλοπούλου 27(4), Μπιτζανάκη Ε., Μεϊμάρογλου, Δημέλη 3, Αμπντέλ, Φασούλα 11, Βασιλειάδη, Μπιτζανάκη Ρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παναγόπουλος): Βουλκίδη 1, Γαλιατσάτου, Κακούρη, Μαυράκη, Βελούδη 4(1), Χριστινάκη 21, Γεωργίου 2, Καραμπεσίνη, Θεοδωροπούλου, Κατσιμάρδου 7, Φάρου 5, Λυκούδη 2.



Δηλώσεις προπονητών


Γρηγόρης Τασιόπουλος (ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας):΄΄ Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του τροπαίου. Παίξαμε εκπληκτικά και διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας στο πρώτο ημίχρονο παρά τις αντιξοότητες. Πιστεύω ότι έγινε ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις παίκτριες μου, τους συνεργάτες μου, την διοίκηση της ομάδας αλλά και τους φίλους του Πρωτέα που έκαναν το μακρύ ταξίδι μέχρι εδώ και μας βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Απόλλωνα και γενικά της Πτολεμαΐδας για την φιλοξενία και την ΕΟΚ για την πολύ καλή διοργάνωση.΄΄  

http://proteasvoulas.gr/

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad