Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η Στεφανίδη ...έμεινε στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο)


Μεγάλες στιγμές έζησε σήμερα ο ελληνικός στίβος στο Ο2 Αρένα, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πράγα.
Μετά τον Αντώνη Μάστορα (διάβασε εδώ), ήταν σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη να ανέβει στο βάθρο των νικητών και να κάνει δύο τα μετάλλια της χώρας μας στην 33η στάση του θεσμού.
Η 25χρονη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κάνοντας έξυπνο άγωνα κατάφερε να φτάσει έως εκεί που την έπαιρναν οι δυνάμεις της: στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα έδειξε πως είναι αθλήτρια αγώνων και πως διαθέτει την ικανότητα να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο στερέωμα για πολλά ακόμη χρόνια.
Η "ασημένια" το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, ξεπέρασε τα 4,75 μ., έδειξε σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια στις περσινές της εμφανίσεις.
Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,40 μ., με επιτυχημένο άλμα, άφησε τα 4,50 μ., ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,60 μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,70 μέτρα. Ο πήχης έπειτα ανέβηκε στα 4,75 μ., ύψος στο οποίο η αθλήτρια πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Η Στεφανίδη επέλεξε στη συνέχεια να μην δοκιμάσει στα 4,80 μ., δεδομένο του οτι ακόμη κι αν το έκανε θα ήταν και πάλι δεύτερη, καθώς η Αντζέλικα Σιντόροβα το είχε ξεπεράσει και είχε καλύτερες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη.
Καμία από τις δύο αθλήτριες δεν ταν κατάφερε στα 4,85 μ. κι έτσι το χρυσό μετάλλιο όπως και το καλοκαίρι πήγε στην Ρωσίδα και το ασημένιο στην Ελληνίδα. Τρίτη με νέο εθνικό ρεκόρ ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτστον (Σουηδία) με 4,70 μέτρα.
"Στον προκριματικό είχα κάποια προβλήματα, δεν αισθανόμουν καλά. Ισως έφταιγε και το γεγονός ότι έφτασα μόλις την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και δεν είχα τον χρόνο να προσαρμοστώ στους ευρωπαϊκούς χρόνους. Στον τελικό όμως είχα την απαιτούμενη σιγουριά και αισιοδοξία, ήμουν έτομη για μεγάλα άλματα", είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε σχετικά με την απόφαση της να ανέβει στα 4,85 μέτρα: "Η Σιντόροβα ήταν σκληρή αντίπαλος σήμερα. Οταν ξεπέρασε τα 4,80 μ., η τακτική που επέλεξα για να διεκδικήσω το χρυσό, ήταν να ανέβω στα 4,85 μέτρα". Η Στεφανίδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει την προετομασία της για τους αγώνες του ανοιχτού, εκεί όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να βρεθεί στα φετινά της επίπεδα κι έτσι έμεινε στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 4,50 μέτρα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, δεν κατάφερε στη συνέχεια να υπερβή τα 4,60 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη παραμένει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στο αγώνισμα και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Η 5η θέση είναι η καλύτερη που έχει ποτέ πετύχει η Κυριακοπούλου στην ιστορία της διοργάνωσης, στην τέταρτη συμμετοχή της.

Με το μετάλλιο της Στεφανίδη η χώρα μας έφτασε τα 26 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης και τα 12 ασημένια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά η χώρα μας κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ, σε άνδρες και γυναίκες.
Η χώρα μας επιστρέφει στον πίνακα μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2007 και το ασημένιο μετάλλιο του Λούη Τσάτουμα. Η ελληνική αποστολή ολοκλήρωσε την εμφάνιση της στην Πράγα στην 18η θέση του πίνακα των μεταλλίων και στην 12η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.
Τα αποτελέσματα

Σιντόροβα (Ρωσία) 4,80 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,75 μ.
Μπένγκστον (Σουηδία) 4,70 μ.
Κράσνοβα (Ρωσία) 4,60 μ.
Φίακ (Γαλλία) 4,50 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,50 μ.
Μπάουερ (Γερμανία) άκυρη
Ρίζιχ (Γερμανία) δεν συμμετείχε
http://www.segas.gr/index.php/el/news/1628-praga-2015-i-stefanidi-emeine-stin-koryfi-tis-evropis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad