Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αγώνας μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιονικών και Παλαίμαχων Καλαθοσϕαιριστών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγώνας μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιονικών και Παλαίμαχων Καλαθοσϕαιριστών
Πολλαπλά μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αθλητισμού, παιδείας, και περιβάλλοντος, στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου με αϕορμή τον αγώνα μπάσκετ που διοργανώνεται το Σάββατο (9 Μαΐου) μεταξύ των ομάδων του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσϕαιριστών, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14, πλατεία Νυμϕών).
Στόχος του ϕιλανθρωπικού αυτού αγώνα είναι η στήριξη των ανθρώπων με αυτισμό αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στους αυτιστικούς συμπολίτες μας καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους. Μιλώντας ο Δήμαρχος Γλυϕάδας Γιώργος Παπανικολάου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Αποτελεί καθήκον και προτεραιότητά μας να είμαστε κοντά σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, ώστε να νιώθουν και να είναι στην πραγματικότητα ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Αυτός είναι και ο λόγος που αγκαλιάσαμε αυτήν την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι οι πολίτες της Γλυϕάδας θα δώσουν το παρών το Σάββατο σε αυτόν τον αγώνα. Για μας το να επιλέξουν την Γλυϕάδα για αυτήν τη διοργάνωση πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει για τις αθλητικές επιδόσεις τους και μας έχουν κάνει περήϕανους με τις διακρίσεις τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλες διοργανώσεις δείχνοντας παράλληλα την ευαισθησία τους, αποτελεί τιμή και μας δίνει χαρά. Γιατί μπορούμε ως συνδιοργανωτές να συνεισϕέρουμε με τις δομές μας σε αυτόν τον αγώνα και να βοηθήσουμε και τους συμπολίτες με αυτισμό παντού στην Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ τόσο τους Ολυμπιονίκες, όσο και τους Παλαίμαχους και τους χορηγούς αυτής της δράσης αλλά και τον τομεάρχη αθλητισμού τον Περικλή Δορκοϕίκη για το συντονισμό της εκδήλωσης.»
Από τη μεριά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Γλυϕάδας και το Δήμαρχο Γ. Παπανικολάου για την υποστήριξη και τη ϕιλοξενία αυτής της διοργάνωσης. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε πραγματικότητα με αυτές τις δράσεις μας είναι να επιστρέψουμε στην ελληνική κοινωνία την αγάπη και την καταξίωση που μας έχει χαρίσει όλα τα χρόνια».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσϕαίρισης Ελλάδας Νίκος Μπαμπανικολός από την πλευρά του πρόσθεσε ότι οι Παλαίμαχοι δίνουν το παρών σε αυτόν τον αγώνα για να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται ώστε να καταλάβουν οι πολίτες ποια είναι αυτή η πάθηση και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων στην προσπάθεια που κάνει να στηρίξει τους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που δοκιμάζονται.
Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυϕάδας Περικλής Δορκοϕίκης αναϕέρθηκε στην προσϕορά στο συνάνθρωπο που είναι από τα σημαντικά κομμάτια που προσϕέρει ο αθλητισμός και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στο γήπεδο το Σάββατο για να δουν και τους σπουδαίους αθλητές που θα παίξουν. Ανάμεσα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν συγκαταλέγονται οι καλαθοσϕαιριστές Γιώργος Σιγάλας, Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, οι ολυμπιονίκες Θωμάς Μπίμπης, Γιάννης Γαβριηλίδης, Σωτήρης Τράκας, Ξενοϕών Κουτσιούμπας και Γιώργος Κουτσιούμπα, ενώ προπονητής της μιας ομάδας θα είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και της άλλης ο Βύρων Κριθάρης, προπονητής του κ. Γιαννάκη στον Ιωνικό Νικαίας.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι πέντε ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

Πηγή:https://www.facebook.com/PeriklisDorkofikis1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad