Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Nίκη με 1-0 του Φωστήρα στο ντέρμπι με το Εθνικό.



Ήταν δεδομένο ότι κάθε αγωνιστική ο βαθμός δυσκολίας για τον Φωστήρα ήταν υψηλός και αυτό διότι ο σύλλογος του Ταύρου βρισκόταν στην κορυφή και οποιαδήποτε ομάδα έπαιζε απέναντι του θα ήθελε να τον κερδίσει ώστε να του σπάσει το αήττητο που τρέχει από την αρχή της σεζόν. Για την 8η αγωνιστική, αντίπαλος του “Φονέα” ήταν ο Εθνικός και οι Πειραιώτες ήθελαν πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βελτίωναν τη θέση τους στην κατάταξη. Παρ” όλα αυτά, οι κιτρινόμαυροι δεν επέτρεψαν ούτε στο συγκρότημα του Θύμιου Γεωργούλη να έχει κάποια βαθμολογική συγκομιδή από τον αγώνα αφού οι Ταυριώτες επικράτησαν, σε ένα ματς με αρκετή ένταση με το αγαπημένο τους και έβδομο σε οκτώ ματς 1-0. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για τη διαιτησία του Τζουανόπουλου θεωρώντας ανύπαρκτο το πέναλτι που δόθηκε στο Φωστήρα ενώ φώναξαν για τη φάση του 84′ όπου υποστήριξαν ότι αμυντικός του Φωστήρα πήρε τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του να απομακρύνει. Η γενικότερη στάση του ρέφερι από την Αχαϊα προβλημάτισε τους ανθρώπους του Εθνικού ενώ ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι αμέσως μετά το ματς ο Αλέξιος Αγγελόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρία των Πειραιωτών.
Το τελικό 1-0 βρήκε τον Φονέα στην κορυφή του 4ου ομίλου για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και σίγουρα στο μυαλό όλων η λέξη άνοδος δείχνει να καλοφαίνεται.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή το αγώνα και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4′ όταν το φάουλ του Δωροβίνη βρήκε στο Στρατάκη όμως ο εκπληκτικός Βουτσινάς δήλωσε παρών διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 13′ το ίδιο σκηνικό με τον Δωροβίνη να εκτελεί το φάουλ ο Παραράς να πιάνει αυτή τη φορά την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τα δυνατά μαρκαρίσματα και τις μικροεντάσεις ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνιση τους στον αγώνα. Στο 55′ η κεφαλιά του Μάναλη από πλευράς Εθνικού δεν ανησύχησε το Γιώρα που είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ ενώ στο 59′ το κόρνερ του Δωροβίνη πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 65′ ο Κώστας Ψυρόπουλος έκρυψε τον άσο στο μανίκι του αφού αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τον Γιώργο Ζαγοριανό. Ο Σπαρτιάτης επιθετικός 2′ αργότερα δέχτηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Παυλάκη με τον διαιτητή του αγώνα, Τζουανόπουλο να υποδεικνύει την άσπρη βούλα προκαλώντας την έκπληξη των φιλοξενούμενων που εξέφρασαν τα έντονα παράπονα τους στον Αχαϊό ρέφερι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Δωροβίνης, με τον Βουτσινά να μαντεύει αρχικά σωστά όμως ο έμπειρος μέσος ακολούθησε και στην επαναφορά με προβολή πέτυχε το τέρμα που έκρινε τον αγώνα τιμωρώντας παράλληλα την πρώην του ομάδα.
Στο 77′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να φέρουν το ματς. Ο Μανάλης έστρωσε με ωραία κεφαλιά στον Μάριο Αργυρίου όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Στο 83′ όλος ο πάγκος αλλά και η εξέδρα του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα αφού θεώρησαν ότι ο αμυντικός του Φωστήρα πήρε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής όμως ο ρέφερι του αγώνα έδειξε “παίζεται”. Το τελικό 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον “Φονέα” να πανηγυρίσει την εβδομάδα συνεχόμενη νίκη του και τον Εθνικό να παραμένει στους 10 βαθμούς και την 7η θέση.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Καλημέρης, Μανάλης, Παραράς, Μαγγίνας, Λάσκαρης, Χαλκιάς, Δωροβίνης, Στάμος (65′ Κούτρος), Καιμακαμούδης (65′ Ζαγοριανός), Όγκμποε (81′ Μπάτσι).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Βουτσινάς, Στασινος, Παυλάκης (74′ Αργυρίου), Στρατάκης, Μαντζώρος, Σούφλας, Ντάλλας (85′ Γερόλυμος), Μαρτίνος, Λεωνιδόπουλος, Αλιμπάς (46′ Μάναλης), Σουλελές.
Πηγή:http://www.stoplekto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad