Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία των Παίδων στο επί κοντώ πέτυχε ο Καραλής (vid)

Κομμάτι της ιστορίας του παγκόσμιου στίβου έγινε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, που κατάφερε να βελτιώσει την απόλυτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία των Παίδων στο επί κοντώ. 
Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 5,53 μ. με την πρώτη προσπάθεια  και έγινε ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη στην κατηγορία του. Ο Καραλής στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,60 μ., όπου είχε πολύ καλό το πρώτο άλμα. 
Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν το Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004. 
 
Ο Καραλής στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος.
 
Ο σημερινός αγώνας ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια ο αθλητής με τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και φυσικά η αρχή μιας λαμπρής πορείας. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.
 
"Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας", είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε:  "Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό".
Ο Καραλής, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα νωρίτερα είχε ανέβει πάνω τα 4,95 μ. με την δεύτερη, τα 5,15 μ. με την πρώτη, τα 5,31 μ. με την δεύτερη, τα 5,39 μ. με την πρώτη και τα 5,53 μ. 


Πηγή:http://www.segas.gr/index.php/el/news/2823-tin-koryfaia-epidosi-olon-ton-epoxon-ston-kosmo-petyxe-o-karalis-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad