Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Λευκή ισοπαλία(0-0) ανάμεσα στην Κηφησιά και τον Φωστήρα.

Αν υπάρχουν ισοπαλίες που ισοδυναμούν με… νίκη και για τις δύο ομάδες που τίθενται αντιμέτωπες, τότε μία από αυτές είναι σίγουρα και εκείνη που σημειώθηκε στο Ζηρίνειο.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ένας βαθμός δεν φάνταζε ικανοποιητικός ούτε για την Κηφισιά που ξαφνικά βρέθηκε να παλεύει για τη σωτηρία, ούτε όμως για τον Φωστήρα που ήθελε να κρατήσει το +3 από τον ΟΦΗ στην κορυφή του 4ου ομίλου.
Ωστόσο, βάσει της εξέλιξης του αγώνα και της σημασίας που αποκτά το αποτέλεσμα σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα της αγωνιστικής, το τελικό 0-0 επιτρέπει στους ανθρώπους των δύο ομάδων να χαμογελούν, έστω και αν πρόκειται για διαφορετικούς λόγους.
Η Κηφισιά πήρε έναν βαθμό που της έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει κατά 4 βαθμούς από τον Αστέρα Βάρης, μετά την ήττα-σοκ που υπέστη από τον Ερμή Ζωνιανών, ο δε Φωστήρας κατάφερε να φύγει αλώβητος από ένα ματς, στο οποίο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της νίκης, το οποίο δεν ήρθε αφενός λόγω της αδυναμίας των ποδοσφαιριστών να τελειώσουν σωστά κάποια φάση, αφετέρου εξαιτίας της εξαιρετικής παρουσίας του Γιώρα, που ήταν πραγματική εγγύηση κάτω από τα δοκάρια του Φωστήρα.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έφεραν εις πέρας την πρώτη τους αποστολή που ήταν να μην δεχθούν γκολ, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να «κλέψουν» το τρίποντο, κάτι που φανέρωνε η διάθεσή τους στο τελευταίο τέταρτο της συνάντησης. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μία σειρά από σημαντικές απουσίες (Δωροβίνης, Στάμος, Σκάρος, Νικολόπουλος), ενώ έχασαν πολύ νωρίς με τραυματισμούς και αναγκαστικές αλλαγές δύο από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές τους (Λάσκαρης, Βελέτης). Παρ’ όλα αυτά, άντεξαν στην πίεση των «κυανόλευκων»…
Ευκαιρίες μόνο η Κηφισιά
Στις σημαντικότερες φάσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο ημίχρονο, στο 15′ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Καρακώστα, στο 29′ ο Γιώρας έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ το σουτ του Χαϊκάλη, στο 45′ η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ από το σουτ του -αφύλακτου και σε πλεονεκτική θέση- Ζαφειρίδη.
Στην επανάληψη η πρώτη φάση (και μοναδική…) ανήκε στον Φωστήρα (52′), όταν ο Μανάλης έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση, κάνοντας τελικά κάτι ενδιάμεσο από σουτ και γύρισμα στους δύο συμπαίκτες του που υπήρχαν στην περιοχή. Στο 57′ ο Μιχαλόπουλος σούταρε άουτ, στο 67′ ο Γκέζος πλάσαρε επίσης άουτ και δύο λεπτά αργότερα (69′) σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους: ο Μιχαλόπουλος σέντραρε, ο Χαϊκάλης έπιασε την κεφαλιά και ο Γιώρας πετάχθηκε στη δεξιά του γωνία, απομακρύνοντας με δυσκολία σε κόρνερ, για να αναγκάσει τον επιθετικό της Κηφισιάς να του δώσει συγχαρητήρια σε μία πολύ όμορφη στιγμή! Στο 73′ ο Μιχαλόπουλος σούταρε πάλι άουτ από ευνοϊκό σημείο, για να ακολουθήσει ένα τέταρτο «φωτιά» όπου οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, χωρίς όμως να δημιουργούν τη μεγάλη φάση.
Άψογοι διαιτητής, ποδοσφαιριστές και κόσμος
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 500 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 200 ήταν του Φωστήρα, που αποτέλεσαν τον… 12ο παίκτη του Κώστα Ψυρόπουλου με τη συνεχή στήριξή τους.
Εξαιρετική, όμως, ήταν και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, όπως και των ανθρώπων που βρίσκονταν στους πάγκους.
Να αναφερθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα είδε τη δεύτερη κίτρινη του ρέφερι ο Όγκμποε.
Βοηθοί του Φώτη ήταν οι Πριονάς και Τσιφλάκος.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Στέλιος Γιαννακόπουλος): Γουμάγιας, Γκίκας, Έσλερ, Μουσταφίδης, Καρακώστας, Παναγιωτόπουλος, Μιχαλόπουλος (91′ Ντούλιας), Ζαφειρίδης, Παπάζογλου (80′ Καλογέρης), Γκέζος (82′ Παληαρούτας), Χαικάλης
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κώστας Ψυρόπουλος): Γιώρας, Χαλκιάς, Μανάλης, Παραράς, Βελέτης (9′ λ.τρ. Κόπελας), Μαγγίνας, Ταχματζίδης (81′ Ζαγοριανός), Καιμακαμούδης, Όγκμποε, Ντάλας, Λάσκαρης (33′ λ.τρ. Ντάφλας).
 Περισσότερα στοhttp://pamebala.gr/c-ethniki/item/22760-emeinan-me-ti-xara-kifisia-kai-fostiras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Featured Post

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών (Α΄ φάση, 3η αγωνιστική)

  Για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (Α΄ φάση, 3 η   αγωνιστική) θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: 20/09/2020         Υμηττού (ΠΥΡΚΑΛ) 17.00 ΑΟ Α...

Side Ad

Side Ad